Thuis fitness of trainen op sportschool – 6 Pack Dag 11

Thuis fitness of trainen op sportschool?  Dit is dag 11 van mijn 6 Pack Programma.

Ik vertel je in de onderstaande video meer over het verschil tussen thuis fitness en het trainen op een sportschool en ook waar je op moet letten als je besluit op een sportschool te gaan trainen met het 6 pack programma?
Of is het beter op te gaan voor thuis fitness?

Thuis fitness voordelen

Je hoeft niet een duur abonnement te nemen op een sportschool. Je kunt de krachttraining ook heel goed thuis doen, dit bespaart je geld en tijd.
Tijdens mijn eigen transformatie heb ik geen één keer in een sportschool getraind. Ik heb een aantal oefeningen buiten kunnen doen aan een klimrek op een speelplaats.

Ik adviseer je om je eigen “workout plek” thuis te maken waar je altijd en wanneer jij dat wilt, kunt trainen.
Je moet dan twee dumbbells hebben en een halterbank. Zie ook blog over “Lijst benodigdheden” en uiteraard vind je alle informatie het E-book en in het online ledengedeelte van het 6 pack in 70 dagen training programma

 

Bekijk de video van dag 11 van het online leden gedeelte waar ik meer vertel over thuis fitness en trainen op een sportschool

Tips voor het kiezen van de juiste sportschool en tips voor in de sportschool.

Wil je toch (ook) liever naar een sportschool zorg er dan voor dat je lid wordt bij de juiste sportschool.  Je kunt tegenwoordig al vanaf € 15,95 per maand sporten bij bepaalde sportscholen.
Hier een aantal van mijn tips voor het kiezen van de juiste sportschool en daarna een aantal tips voor als je op de sportschool bent.

 

Kies de juiste sportschool indien je besluit niet te gaan voor thuis fitness

thuis fitness of sportschool

thuis fitness of sportschool

Gebruik fitness apparatuur

Het Six Pack In 70 dagen Training Programma vereist alleen hele standaard materialen/apparaten. Iedere sportschool of elk fitnesscentrum zou deze materialen of apparaten moeten hebben. Voordat je lid wordt kijk dan of ze in elk geval de volgende apparaten hebben: squat rack (voor squats met gewichten) pull-up stang, lat pull down machine (voor trainen van je rug), halterset met gewichten, sets van dumbbells. Alle grotere fitness centra hebben deze basis materialen/apparaten.

Gemak

Hoe dichtbij is je sportschool van je werk of je huis? Ligt het op je route of moet je ver reizen? Het is heel belangrijk dat je een sportcentrum vind in de buurt, die gemakkelijk en snel voor je te bereiken is. Dat scheelt je veel reistijd en zorgt ervoor dat je geen excuus dat je “helemaal” naar de sportschool moet.

Cultuur

Welke soort mensen komen er naar de sportschool? Wat het beste bij jou past, hangt geheel af van je persoonlijke voorkeuren. Welke muziek staat eraan? Is het personeel vriendelijk? Is het opgeruimd en staan de materialen op de juiste plek.

Drukte

Dit spreekt voor zicht. Hoe druk is het? Misschien is het wel te druk. Indien de sportschool alle materialen heeft, maar je kunt ze niet gebruiken omdat anderen ze gebruiken dan heb je er niet veel aan. Een voordeel indien je kiest op thuis je eigen thuis fitness plek te maken is dat je altijd de ruimte hebt en de beschikking over je eigen dumbbels en je kunt je  eigen ruimte vorm geven.

Kosten

Je uiteindelijke beslissing zal de zaken zoals materialen, gemak, cultuur en drukte af moeten wegen tegen de kosten. Ook is de hoogte van een eventueel inschrijfgeld belangrijk en of er een de minimale duur is van je abonnement. Misschien moet je iets meer betalen voor de sportschool die het best bij je past.  Of je kiest voor thuis fitness dan betaal je niets.

Wees verstandig en maak de voor jou beste keuze voor een sportschool of voor thuis fitness.

Wat je altijd zou moeten doen is gebruik maken van een gratis test of een gratis pas! Je krijgt bij alle gyms een gratis pas of introductie les (of lessen), maak daar gebruik van voordat je een contract tekent. Indien je geen gratis introductie krijgt dan zou je niet bij die sportschool moeten willen gaan sporten.

Er zijn ook sportscholen waarbij je aantal sessies gratis kunt volgen. Online vind je vaak alle informatie en aanbiedingen. Bezoek in de test periode de sportschool op de tijden waarop jij meestal zult gaan trainen. Het kan namelijk erg verschillen hoe druk het in een bepaalde periode is.

Wil je meer informatie over het six pack in 70 dagen programma? Je kunt gratis het six pack start pakket aanvragen met 6 tips en inzichten over afvallen en het worden van de beste versie van jezelf.

six_pack_start_pakket

Laat je nooit onder druk zetten door iemand die je een abonnement wil verkopen. Wees heel alert op speciale deals die maar een korte tijd geldig zijn. Sportscholen hebben allerlei trucs om mensen binnen te halen en zijn er vaak in getraind om je direct in te schrijven. Ga gewoon bij een aantal fitnesscentra in de buurt “proef draaien” en maak daarna je definitieve beslissing voor een sportschool of je kiest ervoor om het six pack programma te volgen vanuit je eigen huis dor middel van thuis fitness

 

Tips voor in de sportschool als je niet kiest voor thuis fitness

De tijd die je door brengt in de sportschool is jouw tijd. Het is jouw tijd om jezelf te ontwikkelen en sterker te worden en te werken aan jouw transformatie. Je zou deze tijd optimaal en zo efficiënt mogelijk moeten benutten en zorg ervoor dat je er energie van krijgt en geniet. Hier mijn advies om het meeste te halen uit je trainingssessies.

Zorg dat je niet alle aandacht naar je toe trekt

Je bent in de sportschool om te trainen en niet om met iedereen een praatje te maken en op te vallen. Zorg dat je niet steeds de aandacht van iedereen opeist, anderen komen er, als het goed is, ook om te trainen.
Je hebt al je aandacht nodig om de oefeningen goed te doen. Jij bent daar om te trainen, richt je op jezelf en zorg dat je de oefeningen van die dag allemaal met volledige aandacht doet.

Draag de juiste kleren

Je moet je goed kleden en zorgen dat je het niet koud krijgt. Trek meerdere lagen aan. Je zou een trainingsbroek en een trui kunnen aantrekken bovenop je T-shirt en korte broek en als je het warm krijgt kun je de trui of je trainingsbroek (tijdelijk) uit doen. Zorg ook dat je niet teveel opvalt, er zijn mensen die met allerlei slagzinnen op kleren trainen om aandacht te trekken en dat gaat allemaal ten koste van je training en je focus. Sieraden, petjes en zonnebrillen horen ook niet thuis in de sportschool.

Werk met een timer

Je dient de tijd bij te houden van je workouts. Hou je aan de voorgeschreven tijdsintervallen in je oefeningen zoals uitgelegd in het training gedeelte. Werk je programma helemaal af en vertrek dan direct weer uit de sportschool. Hou het tempo erin en dat zal je resultaat ten goede komen. Het voorkomt ook dat je ergens tegenaan gaat leunen, of zomaar ergens gaat zitten of rondhangen zonder doel. Je ziet zelfs mensen zitten e-mailen of tekst berichten sturen, dat kan echt niet in de sportschool. Maak je training af, hou het tempo erin en laat je telefoon weg uit de sportschool.

Gebruik je six pack training dagboek

Zorg dat je altijd je dagboek met je trainingsschema (het onderdeel van die dag) bij je hebt en een pen en doe de oefeningen conform het six pack voeding en training dagboek. Iedere set vink je af en je schrijft erbij welk gewicht je hebt gebruikt. Dit doe je ook indien je kiest voor thuis fitness. In het begin kun je ook de “Six Pack Kracht Training Juiste Vorm Gids” meenemen om exact de techniek van de oefeningen te leren.

6 pack training gids

6 pack training gids

[Het Six pack Voeding Dagboek en de Six pack Kracht Training Juiste Vorm Gids zijn een onderdeel van het Six pack In 70 Dagen Programma en deze gebruik je iedere dag of je nu thuis traint via thuis fitness of op een sportschool]

 

kracht training

kracht training juiste vorm

Geen telefoon mee

Laat je telefoon in je auto, je kluisje of gewoon thuis. Het is tijd om te trainen en gesprekken, berichten en e-mail kan echt wel wachten tot later op de dag. Je bent in de sportschool om aan jezelf te werken en focus je op je oefeningen en train met overgave.

Zorg voor je eigen handdoek

Het is een heel goed idee om je eigen handdoek mee te nemen naar de sportschool. En dat doe je met twee redenen: het afvegen van je zweet en het afbakenen van jouw territorium. Je handdoek laat zien dat jij met een oefening bezig bent en de dumbbells of het fitnessapparaat gebruikt en voorkomt dat anderen je plek innemen en je storen met je sets.

Gebruik je eigen fles water

Het is altijd handig om je eigen fles water mee te nemen, zodat het niet nodig is om steeds een slokje uit de kraan of waterapparaat in de sportschool te drinken, dat kost je tijd. Het is goed om gedurende je workout regelmatig water te drinken en dit geldt natuurlijk ook voor je thuis fitness training.

Neem fruit en/of groente snack mee

Je moet je lichaam voorzien van nieuwe energie met een stuk fruit of beetje groente binnen 10 minuten na je workout. Neem bijvoorbeeld een sinaasappel, een appel, een zakje worteltjes mee in je sporttas. Aanvullend op je fruit en groenten kun je ook een pak magere melk meenemen en die na je workout opdrinken. Het is ook een goed idee om na je thuis fitness training altijd na de workout iets te eten.

Je eigen thuis fitness centrum

Omdat de materialen die je nodig hebt heel “basic” zijn, is het heel eenvoudig om je eigen trainingsruimte te maken in je garage, kelder of in een kamer in je huis. Je hebt vrijwel geen ruime nodig. Indien je die mogelijkheid hebt dan is dat een fantastisch alternatief voor het kopen van een abonnement op een sportschool en daarnaast biedt thuis fitness een aantal extra voordelen. Ik vind het prettig om vroeg in de ochtend mijn training te doen en dan wil ik liever niet eerst naar de sportschool gaan en tijd verliezen en vaak is de sportschool ook nog niet open. Thuis fitness is dan eenvoudiger en voor mij is thuis fitnessen ook fijner, maar dat is persoonlijk. Je kan kan natuurlijk ook beide kiezen je thuis fitness centrum en een aantal workouts op de spotschool het belangrijkste is dat je de voorgeschreven oefeningen doet.

Naast de commerciële sportscholen en fitnesscentra zijn er mogelijk ook andere locaties, zoals scholen, universiteiten. Misschien is er een fitnessruimte op je werk die je kunt gebruiken. Misschien is dit wel gratis of voor een kleine bijdrage of een gift.

Wil je meer informatie over het six pack in 70 dagen programma? Je kunt gratis het six pack start pakket aanvragen met 6 tips en inzichten over afvallen en het worden van de beste versie van jezelf.

six_pack_start_pakket

About The Author

Johan Lodder

Ik help je de beste versie van jezelf te worden. Gezonder, sterker, bewuster en productiever, zodat je er goed uitziet en dat je de energie hebt om van je leven een meesterwerk te maken.

Leave A Response

* Denotes Required Field