Lijst benodigdheden

Je hebt geen dure spullen nodig. Zorg wel voor de juiste basis! Ik vertel je exact wat je nodig hebt om te beginnen en hoe je daar snel en voordelig aan kan komen. Zorg voor de juiste spullen voor jouw transformatie! Via de links kun je de benodigde spullen direct bestellen of je kunt zelf naar een winkel gaan.

Essentiële Spullen

Je dient de beschikking te hebben over een aantal essentiële basis spullen voor krachttraining. Indien je dit thuis hebt, hoef je niet iedere maand te investeren in een abonnement op de sportschool. Een ander voordeel is dat je thuis kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Ik vind het fijn om in de ochtend de oefeningen te doen en doe dat het liefste thuis.

Zie ook "Sportschool Advies" sectie in het Programma E-book voor informatie over trainen op een sportschool en waar aan te denken voordat je de beslissing neemt je aan te sluiten bij een sportschool.

Indien je besluit om uitsluitend in een sportschool te trainen dan heb je in principe geen dumbbells en halterbank van jezelf nodig. En in het geval je (nog) niet 20 minuten of 5 kilometer kunt (hard) lopen dan dien je een alternatief te vinden voor het hardlopen.

Dumbbellset (2 maal 15 kilogram)

De kracht training werkt het best met een dumbbells en deze kun je nieuw kopen of tweedehands, kijk dan op Marktplaats. In elk geval wil je dumbbells met verwisselbare schijven, zodat je gewicht kunt aanpassen. Tot 15 kilogram per dumbbell is voor de meeste mensen bij de start meer dan voldoende.

Het is in principe ook mogelijk om in plaats van dumbbells iets ander te gebruiken, bijvoorbeeld stenen of flessen water, maar dat is niet ideaal.

In de meeste sportzaken kun je dumbbells kopen en je kunt ook op internet zoeken en ze online bestellen.

Indien je online bestelt, kijk dan ook naar andere spullen die je misschien ook wilt aanschaffen en bestel ze in één keer dat bespaart tijd en vaak ook verzendkosten. Prijs indicatie nieuw dumbbell set vanaf € 39,95

De beste deal wat betreft prijs kwaliteit die ik heb gevonden heb op internet:  Link Dumbell Set

Halterbank of buikspierbank

Je hebt alleen eenvoudige versie nodig. Er zijn er in veel verschillende soorten en prijsklassen.

De beste deal wat betreft prijs kwaliteit die ik heb gevonden heb op internet: Link Halterbank

Tip:

Indien je zo min mogelijk wilt investeren, koop dan in plaats van een originele halterbank de bank van een verstelbaar buikspier apparaat, deze vind je vaak tweedehands op Marktplaats als je zoekt op “buikspierbank”. Gemiddeld kosten die € 20, -.

Let op kies er dan één waarbij je de hoek van de bank kunt aanpassen.

Prijs indicatie voor een nieuwe halterbank vanaf € 92,50

Hardloopschoenen

Je hebt goede hardloop schoenen nodig voor de cardio trainingen en de Super Six Pack 300 Fitness Uitdaging. Indien je die niet hebt dan kun je ze kopen in vrijwel elke sportzaak. Er zijn ook gespecialiseerde hardloop winkels, daar kunt je ook advies krijgen welk type schoen het beste bij je past en vaak wordt er ook een filmpje gemaakt van je loop en worden er schoenen met of zonder ondersteuning geadviseerd. Sommige mensen hebben baat bij ondersteuning aan de binnenkant van de voet.

Maak het allemaal niet te ingewikkeld het belangrijkste is dat je begint. Prijs indicatie goede hardloop schoenen vanaf € 69,- tot € 150,-

Polshorloge

Idealiter zou je een digitaal polshorloge moeten hebben met een ingebouwde stopwatch, een normaal horloge kan ook, als je maar de minuten en seconden kunt aflezen en de tijd kunt opnemen.

Hardlooprondje (5 kilometer)

Het hardlopen op een atletiekbaan is handig maar niet nodig. Kijk bij je in de buurt voor een rondje van 2,5 kilometer en doe twee rondjes voor je Super Six Pack 300 Uitdaging. Ook voor je cardio oefeningen heb je een goede locatie nodig. Zelf gebruik ik hetzelfde rondje, die start direct bij mijn voordeur, voor de wekelijkse fitnesstest op zaterdag en de 20 minuten cardio trainingen op dinsdag en donderdag.

Digitale camera

Voor het maken van je voor en na foto’s heb je een camera nodig. Waarschijnlijk heb je al een camera, anders kun je altijd een camera van iemand lenen. En vaak zit er een goede camera in je mobiele telefoon of smartphone. Iedere camera is goed.

Meetlint

Iedere zondag noteer je een aantal statistieken van je lichaam en voor het opmeten van je taille heb je een meetlint nodig. Deze kun je al kopen voor minder dan EUR 2, - bij bijvoorbeeld de HEMA of de Bijenkorf.

Weegschaal met vetpercentage meter

In een sportschool is altijd een weegschaal aanwezig, maar niet handig als je daar van afhankelijk bent. Je wilt jezelf iedere zondagochtend wegen, thuis. Indien je besluit een weegschaal te kopen dan volstaat een standaard weegschaal. Mijn advies is echter om dan een weegschaal te kiezen waarbij je ook eenvoudig je vet percentage kunt meten. Op een eenvoudige badkamer weegschaal is dat vaak ook al mogelijk.
Je vetpercentage is de beste indicatie van verantwoord gewicht verliezen. Je doel is niet gewicht verliezen, maar verliezen van vet en behouden of laten groeien je spiermassa.

Er zijn betaalbare personen weegschalen. Ik heb op bol.com gekeken en zou nu zelf deze weegschaal aanschaffen. Bekijk online voor meest recente informatie via deze link van een weegschaal die ik zou kiezen: Link Weegschaal met vetpercentage meter

Prijsindicatie weegschaal met vet percentage meter vanaf € 30, -

Dat is het! Dit is alles wat je nodig hebt om het training programma te doen. Je hebt slechts alleen deze basis spullen nodig om je lichaam radicaal te transformeren.

Aanbevolen maar niet noodzakelijke spullen

Polshorloge met stopwatch functie

Ik adviseer je om te investeren in een digitaal polshorloge met stopwatch functie en eventueel ook direct een hartslag meter. Je hebt niet de meest uitgebreide versie nodig. Voor een voordelige en goede oplossing kijk op bol.com of bij een winkel bij jou in de buurt. Dit is er één die ik je kan aanbevelen: Link Horloge met hartslagmeter

Prijsindicatie polshorloge vanaf € 35,-

Swiss Ball

Swiss Balls of Gymballen worden veel gebruik in therapeutische sessies, zoals bij fysiotherapie, oefentherapie en in krachttrainingsessies door topsporters. Ter versterking van de “core” (Spieren van buik en onderrug). Alternatieve oefeningen van dit programma kun je doen met een Swiss Ball, zoals de alternatieve oefening voor de Romanian Deadlift (RDL). Bij de meeste sportzaken kun je een Gym Ball kopen. Via internet kun je er ook één bestellen hier de link:  Link Swiss Ball


Prijsindicatie Swiss Ball vanaf € 14,95

Optrekstang voor Pull-Ups en Chin-Ups

Ik vond het handig om zelf een optrekstang te hebben die ik aan mijn deurpost kon bevestigen. Je kunt natuurlijk ook gewoon buiten een stang opzoeken op een klimrek of iets dergelijks of vindt een trap waaraan je jezelf kunt optrekken. Zelf ben ik buiten begonnen, ik vond een goede plek op een voetbalveldje. Later vond ik het de investering waard om ook een deurstang te kopen. Zo kun je op elk gewenst moment je zelf een paar keer extra optrekken als je dat leuk vind. Laatst hadden ze er één te koop bij de Kijkshop. Via internet kun je er ook één bestellen voor directe link bekijk de volgende link:  Link Optrekstang


Prijsindicatie optrekstang voor op deurpost vanaf € 30,-

Samengevat

Het is mogelijk om het gehele programma vanuit huis te doen en je hoeft niet naar de sportschool als je daar geen zin in hebt, of indien je niet iedere maand wilt betalen voor een abonnement.

Het is een goede investering om thuis een aantal fitnessbenodigdheden te hebben, zodat je deze altijd in de buurt hebt en kunt doen. Je gaat iedere week deze dingen gebruiken en dus is het is de investering waard als je het geld ervoor hebt.

Je kunt deze spullen nieuw kopen of op Marktplaats kijken en ik heb een paar links vermeld waar je nieuwe spullen online kunt bestellen

Je bespaart de kosten van een sportschool en je investeert in je eigen privé workout plek.

Het gaat dus niet om het aanschaffen van dure, grote of onzinnige fitnessapparaten die je veel geld kosten.
Voor de krachttraining zijn je eigen dumbbells en een halterbank handig en praktisch en zo kun je op de beste, meest eenvoudige manier je training stap voor stap opbouwen.

Wat je ook doet maak een beslissing en schaf de essentiële spullen aan en/of neem een abonnement op een sportschool. Doe wat nodig is om goed met het programma te beginnen. Besluit nu en start aanstaande maandag met het officiële programma en ontwikkel een six pack binnen 70 dagen!