Benodigdheden voor het six pack in 70 dagen programma

Je hebt geen dure spullen nodig. Zorg wel voor de juiste basis! Ik vertel je exact wat je nodig hebt om te beginnen en hoe je daar snel en voordelig aan kan komen. Wees een winnaar zorg voor de juiste spullen voor jouw transformatie! Via de links kun je de benodigde spullen mogelijk direct bestellen of kijken voor nadere informatie.

Essentiële Spullen

Je dient de beschikking te hebben over een aantal essentiële basis spullen voor je gewicht en kracht training. Indien je dit thuis hebt, hoef je niet iedere maand te investeren in een abonnement op de sportschool. Een ander voordeel is dat je thuis kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Ik vind het fijn om in de ochtend de oefeningen te doen en doe dat het liefste thuis. Zie ook “Sportschool Advies” sectie voor informatie over trainen op een sportschool en waar aan te denken voordat je je wilt aansluiten bij een sportschool.

Dumbbellset (2 maal 15 kilogram)

De kracht training werkt het best met een dumbbells en deze kun je nieuw kopen of tweedehands, kijk dan op Marktplaats. In elk geval wil je dumbbells met verwisselbare schijven, zodat je gewicht kunt aanpassen. Tot 15 kilogram per dumbbell is voor de meeste mensen bij de start meer dan voldoende.

Het is in principe ook mogelijk om in plaats van dumbbells iets ander te gebruiken, bijvoorbeeld stenen of flessen water, maar dat is niet ideaal.

In de meeste sportzaken kun je dumbbells kopen en je kunt ook op internet zoeken en ze online bestellen. De beste deal wat betreft prijs kwaliteit die ik heb gevonden heb op internet:

www.sixpackin70dagen.nl/out/dumbbellset

Indien je online bestelt, kijk dan ook naar andere spullen die je misschien ook wilt aanschaffen en bestel ze in één keer dat bespaart tijd en vaak ook verzendkosten. Prijs indicatie nieuw dumbbell set vanaf € 39,95

Halterbank of buikspierbank

Je hebt alleen eenvoudige versie nodig. Er zijn er in veel verschillende soorten en prijsklassen. De beste deal wat betreft prijs kwaliteit die ik heb gevonden heb op internet:

www.sixpackin70dagen.nl/out/halterbank

Tip:
Indien je zo min mogelijk wilt investeren, koop dan in plaats van een originele halterbank de bank van een verstelbaar buikspier apparaat, deze vind je vaak tweedehands op Marktplaats als je zoekt op “buikspierbank”. Gemiddeld kosten die € 20, -. Let op kies er dan één waarbij je de hoek van de bank kunt aanpassen. Prijs indicatie voor een nieuwe halterbank vanaf € 92,50

Hardloop Schoenen

Je hebt goede hardloop schoenen nodig voor de cardio trainingen en de Super Six Pack 300 Fitness Uitdaging. Indien je deze niet hebt dan kun je ze kopen in vrijwel elke sportzaak. Er zijn ook gespecialiseerde hardloop winkels waar je terecht kunt en kunt ook advies krijgen welk type schoenen beste bij je passen en wordt er een ook filmpje maken van je loop en dan adviseren ze een schoen met of zonder ondersteuning. Sommige mensen hebben baat bij ondersteuning aan de binnenkant van de voet. Informatie ook via verschillende sites op internet.

Maak het allemaal niet te ingewikkeld het belangrijkste is dat je begint. Prijs indicatie: vanaf € 69, – tot € 150, –

Polshorloge

Idealiter zou je een digitaal polshorloge moeten hebben met een ingebouwde stopwatch, een normaal horloge kan ook, als je maar de seconden kunt aflezen en tijd kunt opnemen.

Hardloop rondje (5 kilometer)

Het hardlopen op een atletiekbaan is handig maar niet nodig. Kijk bij je in de buurt voor een rondje van 2,5 kilometer en doe twee rondjes voor je Super Six Pack 300 Uitdaging. Ook voor je cardio oefeningen heb je een goede locatie nodig en het beste is een natuurlijke ondergrond.  Zelf gebruik ik hetzelfde rondje, die start direct bij mijn voordeur, voor de wekelijkse fitness test op zaterdag en de 20 minuten cardio trainingen op dinsdag en donderdag.

Digitale Camera

Je moet je voor en na foto’s maken om je vorderingen bij te kunnen houden. Waarschijnlijk heb je al een camera, anders kan je altijd een camera van iemand lenen. En vaak zit er een goede camera in je mobiele telefoon of smartphone. Iedere camera is goed.

Meetlint

Iedere zondag leg je de statistieken van je lichaam vast en voor het opmeten van je taille heb je een meetlint nodig. Deze kun je al kopen voor minder dan EUR 2, – bij bijvoorbeeld de HEMA of de Bijenkorf.

Weegschaal (bij voorkeur met overzicht vet percentage)

In een sportschool is altijd een weegschaal aanwezig, maar niet handig als je daar van afhankelijk bent. Je wilt jezelf iedere zondag ochtend wegen, thuis. Indien je besluit een weegschaal te kopen dan volstaat een standaard weegschaal. Mijn advies is echter om dan een weegschaal te kiezen waarbij je ook eenvoudig je vet percentage kunt meten. Op een eenvoudige badkamer weegschaal is dat vaak ook al mogelijk.

Je vetpercentage is de beste indicatie van verantwoord gewicht verliezen. Je doel is niet gewicht verliezen, maar verliezen van vet en behouden of laten groeien van je spiermassa.

Er zijn betaalbare personen weegschalen. Prijs indicatie weegschaal met vet percentage meter vanaf € 30, -. Ik heb op bol.com gekeken en zou nu zelf deze weegschaal aanschaffen:

Dat is het! Dit is alles wat je nodig hebt om het training programma te doen. Je hebt slechts deze basis spullen nodig om je lichaam radicaal te transformeren.

 

Aanbevolen maar niet noodzakelijke spullen

 

Polshorloge met stopwatch functie

Ik adviseer je om te investeren in een digitaal polshorloge met stopwatch functie en eventueel ook direct een hartslag meter. Je hebt niet de meest uitgebreide versie nodig. Voor een voordelige en goede oplossing kijk op bol.com of bij een winkel bij jou in de buurt. Prijs indicatie polshorloge vanaf € 49,95. Deze van Puma is er één die ik je aanbeveel:

 Swiss Ball

Swiss Balls of Gym Ballen worden veel gebruik in therapeutische sessies, zoals bij fysiotherapie en oefentherapie en ook in kracht training sessies door topsporters om te werken aan verstreken “core”. Alternatieve oefeningen van dit programma kun je doen met een Swiss Bal, zoals de alternatieve oefening voor de Roman Deadlist (RDL). Bij de meeste sportzaken kun je een Gym Ball kopen. Prijs indicatie Swiss Ball vanaf € 14,95. Via internet kun je er ook één bestellen op:

www.sixpackin70dagen.nl/out/swissball

Optrekstang voor pull-ups

Ik vond het handig om zelf optrek stang te hebben die ik aan mijn deurpost kon bevestigen. Je kunt natuurlijk ook gewoon buiten een stang opzoeken op klimrek of iets dergelijks of vindt een trap waaraan je jezelf kunt optrekken. Zelf ben ik begonnen buiten en vond ik een plek op een speelveld. Later vond ik het de investering waard om ook deur stang te kopen. Zo kun je op elk gewenst moment je zelf een paar keer extra optrekken als je dat leuk vind. Laatst hadden ze er één te koop bij de Kijkshop. Prijs indicatie optrekstang voor op deurpost vanaf € 30, -. Via internet kun je er ook één bestellen op:

www.sixpackin70dagen.nl/out/pullups

Samengevat

Het is mogelijk om het gehele programma vanuit huis te doen en je hoeft niet naar de sportschool als je daar geen zin in heb, of je niet iedere maand wilt betalen voor een abonnement.

Het is een goede investering om thuis een aantal fitness benodigdheden te hebben, zodat je deze altijd in de buurt hebt en kunt doen. Je gaat iedere week deze dingen gebruiken en het is de investering waard als je het geld ervoor hebt. Er zijn ook oefeningen die je zonder dumbbells en halterbank kunt doen.

Je kunt deze spullen nieuw kopen of op Marktplaats kijken en ik heb een paar links vermeld waar je nieuwe spullen online kunt bestellen

Je bespaart de kosten van een sportschool en je investeert in je eigen privé workout plek.

Het gaat dus niet om aanschaffen van dure, grote of onzinnige fitness apparaten die je veel geld kosten.

Voor de krachttraining zijn je eigen dumbbells en een halterbank handig en praktisch en zo kun je op de beste manier en meest eenvoudige manier je training stap voor stap opbouwen.

Wat je ook doet, maak een beslissing en schaf de essentiële spullen aan en/of neem een abonnement op een sportschool. Doe wat nodig is om goed met het programma te beginnen. Besluit nu en start aanstaande maandag met het officiële programma en ontwikkel een six pack binnen 70 dagen!